søndag 9. august 2009

Noen bilder ifra min lille tur til Douro dalen 19 april 2009.

DOURODALEN

På vei innover Dourodalen i nydeligvær og leiebil, formålet med dagen er å besøke produsentene Songevinus (http://www.songevinus.com/ ) og deres vinmaker og ønolog Francisco Concalves om lager vin ifra Quinta do Arnozelo og Quinta de S. Liuz med viner undermerkenavn som Kopke Douro, Burmeister og Curva, både Kopke og Curva kommer nå på polet). Songevinus lager også Portvin under merkenavn som Calem, Kopke, Burmeister og Barros.



Videre skal jeg besøke en flott quinta som heter Quinta do Vollado hos eier og vinmaker João Ferreira http://www.wonderfulland.com/ ) og videre til stjernerestauranten D.O.C som ligger ved Douroelven ikke så langt ifra Pinhão :-)















Stjernerestauranten D.O.C



Jeg og vinmakeren Francisco etter endt lunsj på D.O.C - turen går videre til Quinta de S. Feliz hvor han er ansvarlig for all deres viner.

Smaking av Curva Douro Reserva 2007 Branco og deres egen Rosévin som ikke er tilgjengelig på markedet rett ifra fatet :-)

Franciscos smakinger og diverse blandinger, her var det mye rart og spennende !


Gamle vinstokker av Touriga Nacional

Quinta do Vallado ved elven Corgo noen få mil ifra Régua hvor elven møter Douro. Vollado bygger nytt vineri som vil stå ferdig til høsten!




Turen i Douro var utrolig spennende, ekstremt flott natur og vinene var særdeles strålende, stor mineralitet og fruktighet og mye bruk av gamle vinstokker og lavt utbytte pr HL.
Vil spesielt anbefale Vollado sine viner og Kopke sine basic rødviner, de var strålende og av god kvalitet!
Dette var mitt første innlegg i bloggen og var en liten test på hvordan dette funker, utover vil jeg ha med flere smaksnotat og mer presise innlegg.