fredag 18. juni 2010

Kjære venner, da er vi klar for avreise til Toscana

Endelig er tiden inne, 3 uker på tur hvor ferden går til Toscana hvor vi deretter snegler oss hjemover via Piemonte, Burgund og Rheinhessen og Rudesheim i Tyskland.


I morgen setter vi oss i en fullastet bil med våre to barn på 4 år og 8 månder og turen går til Oslo og deretter til Kiel med MS Fantasy. Turen går videre med overnatting i Frankfurt og Luzerne i Sveit før vi når vår destinasjon Greve midt i Chiant Classoco sonen i Toscana :-) Vi har leid en leilighet på en vingård i en uke, og avtaler med besøk hos flotte produsenter som Felsina, Isole e Olena og Selvapiana er avtalt, tid for lange lunsjer og gastronomiske høydare er det selvsagt satt av tid til, svømmebassenget skal vi bruke sammen med barna :-)

Etter en uke i Toscana vil vi sette kursen nordover og tre overnattinger i Alba hvor vi skal besøke produsenter som Pruddotori i Barbaresco, Ratti i La Morra, Boschis i Dogliani, Fennochio i Bussia og G.D Vajra i Barolo.

Deretter tar vi en helg i Beaune i Burgund hvor vi besøker Devevey og deretter går turen til Tyskland hvor vi besøker Wittmann, Wagner Stempel og Weingut Keller.

Hvis vi får tid, vil det nok komme noen drupp innimellom, hvis ikke vil det komme noen fyldige tilbakemeldinger ifra både turen, besøkene, vinene og årgangene.


Vi gleder oss, god sommer og Cari Saluti !!

fredag 4. juni 2010

Sauvignon Blanc ifra Wagner Stempel i Rheinhessen


I den lille landsbyen Siefersheim i Rheinhessen holder en liten kvalitetsprodusent med navn Wagner Stempel hus. I 1993 overtok den unge herremannen Daniel over den familiedrevne vingården og har siden den gang høstet god kritikk og gjeve priser, blant annet årets nykommer i 2007. Hans far Lothar er fortsatt med og gir sine råd og ellers er det kona som bestyrer det administrative


Wagner Stempel dyrker de fleste druer som er vanlige i Rheinhessen og hans GG Rieslinger er aldeles strålende, spesielt hans Höllberg Siefersheim er en stor og flott vin av upperste kvalitet. Da min kone og jeg var og smakte på hans viner i mai i fjor kom vi over en utrolig flott Sauvignon Blanc, denne drue er kanskje mest kjent for å være druen i Sancerre i Frankrike og ikke en drue man forbinder med tyske viner. Vi kjøpte noen flasker sammen med noen Weissburgunder og Rieslinger og forleden dag åpnet vi en flaske av Sauvignon Blanc 2008 ifra Wagner Stempel.

Her er mine smaksnotater:

På nesen finner man typiske sauvignon blanc aromaer som stikkelsbær, nestle, paprika og friske grønne aomaer. I munnen er vinen tørr og utrolig frisk, god syre med et streif av sødmefulle stikkelsbær, solbærblader, rød grapefrukt, urter og mineraler. Vinen har stor intensitet og lengde og toner av mineraler og lime i finish. En virkelig stilig og spenstig Sauvignon Blanc.


Vinen er utrolig lik en god og vellaget Sancerre og jeg tror at jeg hadde hatt problemer med å ta denne som en tysk Sauvignon Blanc i en blindsmaking. Det er dette som er spennende med vin :-) På vinmonopolet har de en del av Wagner Stempel sine Rieslinger og også deres Weissburgunder, dette er også viner som jeg kan anbefale.

Ha en vinøs helg!