fredag 24. juni 2011

Meditasjonsriesling ifra Molitor

Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Spätlese Trocken 1992 
er en glitrende rielsing ifra Molitor i Mosel. Inspirert ifra kollega Øystein ble kveldsmaten noen ordentlige luksus "oste" smørbrød laget av godt landbrød, hjemmelaget hummus, parmaskinke og toppet med brie og cambozola, 4 min i ovnen og ut kom noen lekre smørbrød med mye smak og kona smilte ifra øre til øre. 

Denne vinen passer utmerket til da den har nok fylde og punch til å hamstre opp med både den fete osten og all smaken, men det er ikke hverdags å dra frem en vin til 230,. kr for å spise smørbrød. 

Dette er nydelig meditasjonsvin for meg. Barna er i seng, kona på bursdagsfest og freden senker seg etter en travel uke på jobben, dette er balsam for krop og sjel

Vinen dufter av gress, eple, petrolium og honning, Vinen er pent utviklet, men er fortsatt "ung" selv om den er 19 år gammel. Det er distinkt sødme i inngangspartiet, nydelig syre, kompleks og mineralsk i munnen, god lengde som sitter godt i munnen.
Det er ikke så mange modne viner som er tilgjengelig på polet, denne vinen er fortsatt å få på bestillingsutvalget med vare nummer 6156801 og koster kun 230,- - det synes jeg er billig for en så gamme vin, det som er flott at denne vinen vil bare bli enda bedre med 10 år til i kjelleren, løp og kjøp!