lørdag 2. mars 2013

Tomatrisotto, Stange kylling og Ultimo ifra Berens

Det er deilig med helg, enkel mat og god vin. Kveldens meny her i heimen består i dag av ovnsstekt Stange kylling med sitron, tomatrisotto og syrlig lett bitter salat.
Vinvalget skal selvsagt være en italiener, og jeg har denne gang våget meg på en av Christer Berens sine viner, nemlig Ultimo di Primavola. Dette er en svært morsom og interresant vin, Christer har valgt å blande viner/druer ifra to regioner. Primitivo ifra Puglia og Nero dÀvola ifra Sicilia. Dette gjør at vinen blir fruktig, elegant og rik.
Her er mine smaksnotater:

Christer Berens Ultimo di Primavola - #93559
Cantina Cellaro
Kr. 125,00 


Mørk, tett, harmonisk og sødmefyll blandingsvin med innslag av mørk steinfrukt, svisker og et streif av fat på nesen. fyldig vin med plommepreget frukt i munnen med middels syre, saftig og frisk avslutning. 
Vinen stå bra til kylling og risotto, og var i så måte en god match.

Ingen stor vin, men blandingen er spennende og litt pøbelaktig og til 125,- så synes jeg det er er god og interresant vin for pengene!

****