onsdag 17. september 2014

Grosses Gewãchs ifra Pfalz


Har i dag testet et knippe viner ifra Solera som jeg skal skrive om i vårt interne magasin Blender News. En av vinene som fremhevet seg var  Riesling Schäver GG Trocken ifra Weingut Messmer ifra Pfalz.
Elisabeth og Herbert Messmer kjøpte vingården Julius Weber - opprinnelig fra 1860 - i 1960. I dag drives Weingut Messmer av sønnene Gregor og Martin. Eiendommen består av 25 ha med vinmarker med en total produksjon på ca. 200.000 flasker, og de innehar noen av de beste vinmarkene i og rundt  Schäwer, Burrweiler, Schlossgarten og Weyhrer Michelsberg. Vinmarkene har store forskjeller når det gjelder jordsmonn, og de lager blant annet fire rene terroirviner: 1) Granit, 2) Schiefer, 3)
Buntsandstein (Sandstein) og 4) Muschelkalk (kalkstein).
Etter at Gregor og Martin tok over ble Weingut Messmer tatt opp i VDP i 1997. Siden den gang har de hatt ett sterkt fokus på kvalitet i alle ledd, og har i den senere tid høstet stor anerkjennelse for sine viner.
 
Druematerialet kommer fra enkeltvinmarken Schäwer. Vinmarken har sørlig soleeksponering med kjølig kveldsvind og jordsmonnet preges av granitt og kvarts.Soleksponering og jordsmonn gjør at man får høy og sunn modning pådruematerialet. Druene til denne vinen er høstet sent oktober 2011 og kun høstet for hånd. Lav avkastning på 45 hl/ha, og gjæring og vinifikasjon er på ståltank. Vinen er videre lagret på bunnfallet noe som gir en rik og kompleks vin. 
Her er mitt smaknotat av vinen:

Weingut Messmer
Riesling Schäwer GG Trocken 2012
Pfalz, Tyskland
#508201 - Kr 259,90,-
Frisk GG (Grand Cru) riesling med innslag av fersken, lime og mineraler. Pent fyldig, rik og syrlig vin med et streif av sødme i inngangspartiet, glatt tekstur, stor lengde, lett fyldig, krisp og limepreget finish. Meget godt kjøp og pent priset til GG vin å være!