Ai, ai, ai, da var det helg igjen - høsten er alltid krevende med mye jobb, budsjetter som skal på plass og resultater som skal sikres, da er det godt å komme hjem å "skru av" og ta for seg av livets goder som for eksemple god mat og vin :-)
I dag gikk jeg forbi fiskedisken og der lå det nydelige ferske og store reker, valget var enkelt, det ble kjøp og øvrig tilbehør som fersk loff, majones og sitron kom også i handlekurven og da var det bare vinen som manglet, og vel vitende om at det ligger noen hvite burgundere (kan ikke bare drikke Riesling) i kjelleren så var jo kvelden reddet.
Cuvee Juliette lages selvsagt av Chardonnay og druene høstes manuelt, hele drueklaser presses forsiktig, mosten ligger i 12 timer på noe av druekskallet og bunnfallet og deretter fementeres 1/3 av mosten på gamle eikefat og 2/3 på temperatur kontrollerte ståltanker. På denne måte får man et snev av eik og fylde, vinen får også en runde med malolaktisk gjæring for å runde av. Vinen lagres deretter i seks måneder på gamle eikefat og tappes deretter på flaske
Her er mine smaksnotater:
Cuvée Juliette 2008, Michel Julliot.
Frisk, rik floral og eplete duft, smør og et streif av eik. Vinen er ganske kompleks både på duft og i munnen til å være såpass billig. I munnen er vinen middels fyldig med behagelig "fedme", frisk og pent balansert mellom fylde og syre, fint integrert lett eikepreg og saftig og god avslutning. Dette må jeg si er et godt kjøp og vinen passer utmerket som følge til reker og rikere fiske og skalldyrretter. Vinen skal ikke lagres lenger og bør drikkes relativt ung!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar