Dolcetto di Dogliani Valdiba 2010 ifra Osvaldo Barberis er et ordentlig godt vinkupp!
Osvaldo Barberis er et lite familieeid vineri og er lokalisert i Dogliani i Langhe (Piemonte) og det er spesielt vin av druen Dolcetto som det produseres mest av, forutenom noe Barbera og en Nebbiolo dÀlba.
De har totalt ni hektar vinmark hvorav 7 hk er dolcetto, 1 med Barbera og 1 med Nebbiolo, vinstokkene er relativt gamle og er i snitt tretti år. Vinrankene er satt opp i Guyot oppbinding med tett beplantning og det er i dag økologisk drift med ingen tilsetning av plantemidler eller kjemikalier. De praktiserer grønn innhøstning (uttynning av drueklasene når klasene begynner å bli grønne) slik at de gjenværende drueklasene får all næring og drune får dermed en mer konsentrert og rik druesaft.
Deres dolcetto druer høstes for hånd og gjærer på temperaturkontrollerte ståltanker for å bevare frukt og friskhet. Vinen filtreres ikke før tapping på flaske og sulfit innholdet er også meget beskjedent.
Min erfaring med Dolcetto er at de er saftige og ganske lettdrikkelige og passer perfekt til pasta og pizzaretter eller bare som et godt glass vin å kose seg med.
Prisen på denne Dolcettoen er helt upåklagelig og her er mine smaksnotater.
Dolcetto di Dogliani Valdiba 2010
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar