mandag 2. februar 2015

Strålende regional burgunder ifra Pascal Clement

Pascal Clement er en relativt nykommer med sin egen range, men ingen nykommer i vinmakerfaget. Pascal er født inn i en vinmaker familie som har hatt sitt eget domaine siden 1950, og han selv har produsert vin de siste 20 årene både i familiens domaine, samt hos andre ledende produsenter.

Pascal startet i 2012 å produsere vin under eget navn, hvor fokus er å lage kvalitetsviner som gjenspeiler drue, terroir og voksested
Pascal Clement sitt domaine er plassert i Savigny-les-Beaune som er noen få minutter utfor Beaune som er "hovedstaden" i Burgund. Byggningen er ifra 1850 med en god kjeller som har kapasitet til ca 200 barriques (225 lfat). Han har også tilpasset vineriet og fått plass til noen rustfie ståltanker, samt smakerom for besøkende
Pascal vinifiserer sine viner ved å ha ca 30 % med hele bunter i gjæringsfatet, gjæringen er spontan og prosessen tar 20-25 dager. Etter gjæringen presses også de hele buntene og vinen filktreres og klares i noen dager før vinene lagres på små eikefat. Deres standard regional burgunder har ligget 10 mnd på fat
Pascal sin standard burgunder er Bourgogne Rouge, dette er navn som er brukt og definert standard burgunder siden 1375 og i dag er det 299 AOC "villages" som bruker denne betegnelsen. Druen er selvsagt 100 % Pinot Noir. Pascal sin Bourgogne Rouge har fått strålende anmeldelser i norsk presse og det er i dag noe begrenset med tilgang på vinen. Her er mitt smaksnotat:
Pascal Clement, Bourgogne, Pinot Noir 2012
Burgund, Frankrike
#1969701 - Kr 222,-

Duft av mørke røde bær, svisker, noe sopp og et streif av eik. Vinen er saftig og kjøttfull, nydelig elegant, pent integrerte tanniner, typeriktig frukt , frisk syre og en deilig og lang avslutning. Det blir ikke så mye bedre enn dette - iallefall ikke på dette nivået! Vinøst og godt, løp og kjøp...




1 kommentar:

  1. flott artikkel, dette er en av favoritt bloggene mine

    besøk meg her tilbudsvarer.blogspot.com

    SvarSlett