onsdag 12. mai 2010

il Mimo 2009 - nå er det "sommer"


Ååååhh, endelig er den tilbake, den mye omtalte il Mimo, kanskje den beste rosévin som er tilgjengelig på polet?? Vel, det begynner å bli mye bra rosa saker på polet men Il Mimo er nok blant mine topp 3 roseviner!


Il Mimo produseres av Antichi Vigneti di Cantalupo i Piemonte i Italia. Vinen lages på 100 % Nebbiolo (samme drue som brukes til Barolo og Barbaresco) og utbyttet i vinmarken er på 45 hl/hk noe som er ganske lavt og som vitner om fokus på kvalitet. Druene høstes for hånd i midten av oktober og mosten gjæres på temperaturkontrollerte ståltanker på 16-18 grader, maserasjonstiden er på ca 12 timer, noe som er nok til å trekke ut farge og roséaromaene. Vinen stabiliseres på ståltankene på lav temperatur og tappes på flaske i slutten av februar, og nå i begynnelsen av mai finner vi den her i Norge.

Det jeg liker med denne vinen er at den er "kompleks" med noe fylde, god konsentrasjon og flott balansert syre. Vinen passer bra til salater, pasta, pizza eller enkle retter av fisk og kylling, eller ganske enkelt nyt den på terassen så ofte du har anledning!

Her er mine smaksnotater av 2009 årgangen;

Viner er frisk og lakserosa i glasset, på nesen finner man kjølig innslag av rips, vannmelon og et streif av anis, marsipan og røde moreller. I munnen er vinen fast og elegant, vinen er lekkert fruktig og her finner man bringebær, rips, deilig balansert syre, passe fyldig en en tørr og fast finish.

Il Mimo skuffer ikke - det som er kjedelig er at vinen allerede er utsolgt på polet og det er usikkert om importøren får inn et nytt parti. Men om du iler til polet eller sjekker nettsidene så finner du ut hvilke pol som enda har noen flasker inne, prisen er 145,- og jeg sikret meg seks flasker :-)
SKÅL og god sommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar