Da er det bare å servere i rause porsjoner med godt brød og en ordentlig god vin.
Denne type suppe krever en vin med en viss fylde, friskhet og syre som kan handle opp med den kremede konsistensen og den rike og fyldige smaken i suppen. Mine favorittviner til denne type suppe er en GG riesling, en rik Chablis på premier Cru nivå eller høyere eller en ordentlig elegant og god Sancerre, denne kvelden falt på sistnevnte og Sancerre les Boucads ifra Claude Riffault er en av de bedre Sancerrer som finnes på polet
Sancerre er den mest kjente vin regionen i Loire og det dyrkes flere druesorter, men de to store er Sauvignon Blanc og Pinot Noir..Sauvignon Blanc er en drue som dyrkes i nesten hele verden men det er muligens Sancerre som lager de beste vinene med sitt kjølige preg, ofte meget mineralske med noe flint preg og noe "grønne" på duft og smak, vinene er alltid friske med fin syre og veldig krispy.
Domaine Claude Riffault er et familiedrevet vineri og drives nå av femte generasjon ved den unge herremann Stephanè som er meget opptatt og gjenspeile terroiret i sine viner og det dyrkes mer og mer økologisk uten noen form for kjemiske tilsetningsstoffer i vinmarken. Familien har 33 forskjellige små plotter bratte vinmarker i fire forskjellige landsbyer. Alle vinene til Riffault vinifiseres og tappes pr vinplot slik at det er relativt små mengder av hver type vin.
Min vin er som sagt en Sancerre ifra 2008 ifra "les Boucads", 100 % Sauvignon Blanc, jordsmonnet inneholder mye kalkstein, druene plukkes for hånd av 40 års gamle vinstokker og vinen fermenteres i temperaturregulerte ståltanker for å bevare frukten og friskheten i vinen. Riffault har også to andre viner på polet ifra vinmarken Chasseignes og Chailloux Silex som også er strålende viner!
Her er mine smaksnotater:
Sancerre les Boucads, 2008 - Domaine Claude Riffault
SKÅL og god helg !!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar