tirsdag 30. mars 2010

Guy Charlemagne - Fortjener den å være en av polets mestselgende Champagne?



CHARLEMAGNE BLANC DE BLANCS RESERVE, BRUT er absolutt verdt sin pris og jeg skjønner godt at denne Champagnen er en av de mestselgende på polet, prisen er kun 294,-

Vinen er en ren Chardonnay fra Grand Cru marker i Le Mesnil -Sur Oger. Vinen er en stram og stilren blanc des blancs med preg av syrlige epler, mineraler, sitrus, streif av toast og blomster på duft. Dosage er relativt lav og vinen innhar ca 10 g sukker pr/l. Viner er deilig frisk, syrlig og stram - med middels fin lengde og tørr finish. Dette er meget elegant stil til denne prisen!


Guy Charlemagne ble etablert så lang tilbake som 1892 i hjertet av Cote de Blanc, i dag er det 3dje og 4de generasjon som driver Champagne huset som er omringet av vinranker. I dag teller de 14 hektar med perfekt plassert vinmark og markene Le Mesnil-sur Oger og Oger blir brukt til dere toppviner. Gjennomsnittsalderen på deres Grand Cru marker er på 42 år og det er i dag sønnen Philippe og hans kone Delpine som stort sett har overtatt driften ifra far Guy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar