fredag 4. juni 2010

Sauvignon Blanc ifra Wagner Stempel i Rheinhessen


I den lille landsbyen Siefersheim i Rheinhessen holder en liten kvalitetsprodusent med navn Wagner Stempel hus. I 1993 overtok den unge herremannen Daniel over den familiedrevne vingården og har siden den gang høstet god kritikk og gjeve priser, blant annet årets nykommer i 2007. Hans far Lothar er fortsatt med og gir sine råd og ellers er det kona som bestyrer det administrative


Wagner Stempel dyrker de fleste druer som er vanlige i Rheinhessen og hans GG Rieslinger er aldeles strålende, spesielt hans Höllberg Siefersheim er en stor og flott vin av upperste kvalitet. Da min kone og jeg var og smakte på hans viner i mai i fjor kom vi over en utrolig flott Sauvignon Blanc, denne drue er kanskje mest kjent for å være druen i Sancerre i Frankrike og ikke en drue man forbinder med tyske viner. Vi kjøpte noen flasker sammen med noen Weissburgunder og Rieslinger og forleden dag åpnet vi en flaske av Sauvignon Blanc 2008 ifra Wagner Stempel.

Her er mine smaksnotater:

På nesen finner man typiske sauvignon blanc aromaer som stikkelsbær, nestle, paprika og friske grønne aomaer. I munnen er vinen tørr og utrolig frisk, god syre med et streif av sødmefulle stikkelsbær, solbærblader, rød grapefrukt, urter og mineraler. Vinen har stor intensitet og lengde og toner av mineraler og lime i finish. En virkelig stilig og spenstig Sauvignon Blanc.


Vinen er utrolig lik en god og vellaget Sancerre og jeg tror at jeg hadde hatt problemer med å ta denne som en tysk Sauvignon Blanc i en blindsmaking. Det er dette som er spennende med vin :-) På vinmonopolet har de en del av Wagner Stempel sine Rieslinger og også deres Weissburgunder, dette er også viner som jeg kan anbefale.

Ha en vinøs helg!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar