fredag 4. mars 2011

Champagne utfordrer ifra USA

Det er ikke hver dag en finner en musserende vin ifra USA som faktisk er så god at den kan konkurrere med originalen Champagne - for å være helt ærlig er det nok første gang undertegnede har smakt en så kompleks musserende ifra den andre siden av atlanteren og det til den nette pris a 199,- kroner på polet!
Produsenten vi snakker om heter J Vineyards & Winery i Russian River og vinen heter J Cuvée 20 brut. 
J Vineyards & Winery er oppkalt etter grunnleggeren Judy Jordan og de har nå laget musserende vin i 20 år, derfor denne cuvéen ved navn J Cuvée 20.  J Cuvée 20 er en musserende vin som er laget etter alle kunstens regler hvor druene er høstet for hånd og miksen er 55 % Chardonnay, 43 % Pinot Noir og 2 % Pinot Meunier hvor hver druetype er vinifisert hver for seg og modnet på fat før annegangsgjæring på flaske, vinen har videre ligget i hele tre år på bunnfallet før degorgering, noe som er lenge, da f.eks minstekravet for non vintage i Champagne er 15 måneder. Vi får derfor en meget kompleks og autolyse preget vin med nydelige aromaer av modne epler og brødbakst!
Her er mine smaksnotater:

Cuvée 20 Brut - 104180
J Vineyards & Winery
Russian River, California, USA

Frisk og ren musserende vin, autolysepreg, gule epler og modne pærer på duft. I munnen er vinen rik, frisk og kompleks, noe sødme i inngangen, nydelig syre og noe grapefrukt/sitrusaktig preg, toast og ristede mandler i aromabildet. Eplepreget og krisp avslutning. Meget god vin og absolutt verdt prisen!
*****