lørdag 21. januar 2012

Enkel guttemat og passende drikke

Aksel og jeg har helgen alene, da jentene har tatt langhelg i Stavanger. Da er det greit med litt ordentlig guttemat og ja, selv en tass på litt over to år setter pris på god mat og få lov til å ta del i selve matlagingen.
Lørdagsmåltidet blir italiensk pizza, en litt pikant variant til far og en noe mildere og ukomplisert til Aksel, garneringen står han for selv.....

Her er min oppskrift:

Pizzadeig: 250 g hvetemel, 1/2 ts salt, 1 ts oregano (kan sløyfes) 1 ss olivenolje, 4 g tørrgjør (1/4 pakke) og ca 1,8 dl vann.
Det tørre tilsettes i eltebollen, tilsett 1,5 dl vann og olje, kjør deigen og evt spe med restan av vannet om nødvendig.
Deigen kjøres i mikseren i 8 min. Til en voksen pizza som passer på en stor tallerken deler du opp 170 g deig og 90 g til en barnepizza. Emnene rulles opp på benken, meles lett og heves en times tid direkte på kjøkken benken.
Deig emnene kjevles ut til ca 3 mm tykkelse, tilsett en god tomatsaus og garner med det du måtte ønske,et lite tips er å ha garnityret oppå osten og ikke under.
Jeg bruker pizzaost og skinke til Aksel
Jeg selv har på bakte tomater (tomater bakes på 100 c i 1,5 time på forhånd), skinke, fersk bøffel mozarella og litt pikant stilton ost som er en rest ifra julen som piffer opp pizzaen på en pikant og god måte.

En annen variant som er populær her i huset er med parmaskinke, ruccula og ristede pinjekjerner, men i dag ble det det som vi hadde i kjøleskapet.
Pizzaen stekes nederst i ovnen på 250 C. Det som er kjekt med italiensk pizza er at alle kan lage sin egen variant, det er bare å sette ingrediensene utover benken også er det bare å kjevle ut og garnere :-)

I glasset er det på sin plass å ha en enkel og ukompliset Chianti. Mitt valg faller på en utmerket Chianti produsert av Castello di Monsanto. Dette er frisk og saftig vin med typiske sangiovesearomaer og som er passe leskende, myk og med et passe bitt.
Her er mine smaksnotater: 

Chianti Monrosso 2009 - # 58637
Castello di Monsanto
Kr 139,90,-

Frisk og typisk Chianti. Kirsebær, moreller og et streif av tre/krydder. Middels fyldig, sødmefyllt anslag, fruktig, saftig og lett syrlig vin med en fast og deilig avslutning. Drueblandingen er 80 % Sangiovese og 20 % Canaiolo og Colorino
****
Prego - God helg!

2 kommentarer:

  1. Forme ny generasjon for kjøkkentjeneste ? :-)

    SvarSlett
  2. Viktig det - må jo sikre et sted å spise søndagsmiddag når vi blir gamle :-)

    SvarSlett