Champagne som vintype og som region har hatt en rivende utvikling i
de siste årene. I dag er de små landsbylokaliserte produsentene
mer synlige enn tidligere. Det er bra, for på den
måten kan vi se et mer korrekt og sammensatt bilde av den
totale virksomheten i Champagne.
Det er i dag en nokså utbredt oppfatning at de små husene ute i
vinmarkene lager mer særpregede og distinkte viner enn de store
produsentene, de fleste med base i Epernay og Reims. I noen grad er
dette en korrekt vurdering. Bildet er imidlertid mer sammensatt enn
dette. Det hersker neppe tvil om at vinene til små og pasjonerte dyrkere
er mer uttrykksfulle og interessante enn de mest industrielt fremstilte
champagnene til de største husene i regionen, men denne betydelige
avstanden – og større blir den ikke – er ingen relevant og gyldig
målestokk når man skal fange opp alle de kvalitative og stilmessige
nyansene i forholdet mellom små, mellomstore og store produsenter.
Billecart-Salmon holder til i Mareuil-sur-Aÿ. Firmaet startet opp i 1818, men
rotet seg bort i finansielle vanskeligheter på 1830-tallet, noe som
skulle komme til å påvirke firmaet negativt gjennom flere generasjoner.
Charles Roland-Billecart overtok kontrollen i 1917 og besluttet seg for å
selge unna samtlige av firmaets vinmarker. Det var nødvendigvis en
meget kontroversiell avgjørelse, men beslutningen har i hvert fall
resultert i kontinuerlig vekst siden den gang, så beslutningen kan neppe
ha vært helt gal.
I dag kjøper Billecart-Salmon inn druer fra 26 forskjellige landsbyer.
De kjøper 40-50 % mer druer enn de trenger til egen produksjon. Etter en
grundig seleksjon videreselger firmaet basevin, den anses for å være
svært ettertraktet på grunn av den høye kvaliteten. I dag eier firmaet
igjen også noe vinmark, druene til prestisjecuvéen Clos Saint Hilaire
kommer fra egne vinmarker rett bak produksjonslokalene i Mareuil-sur-Aÿ. Dagens produksjon er på ca 1
million flasker, noe som gjør Billecart-Salmon til et mellomstort
champagnehus.
Billecart-Salmon Brut Réserve
Billecart-Salmon Brut Réserve er husets standard Champagne og er basert på 40 % Pinot noir, 50 % Chardonnay og 10 % Pinot Meunier. Vinen er produsert på tradisjonell champagnemetode, men med relativt lav temperatur i gjæringsprosessen (12 c), deretter reguleres temperaturen opp til 18 c for å starte malolaktisk gjæring. Vinen lagres relativt lenge på bunnfallet, sli at en får et utpreget autolysepreg.
Her er mitt smaksnotat:
Billecart-Salmon Brut Reservé
Champagne, Frankrike
731101 - Kr 345,-
Moden, middels + fyldig og delikat champagne med innslag av modne epler, sitrus, røde bær og lett autolysepreg på nesen. Fyldig og rik i munnen, med kremet tekstur og mousse, toast, deilig syrestruktur, stor lengde og preg av modne epler, sitrus og mineraler i en lang og fast avslutning. Flott og delikat allrounder Champagne
****
Do you need a Loan to finance your project or expand your business ?
SvarSlettWe are investors that give out Loan at 1,9% Interest Rate ,if Interested Kindly send us your project plan Via Email to: alas_loanfirm@outlook.com Or WhatsApp- +1(859-594-2902)