søndag 26. august 2012

Strålende Barbera ifra Francesco Boschis


Francesco Boscis er mest kjent for å lage knallgod dolcetto som kommunen Dogliani er mest kjent for (se her for tidligere innlegg om Boschis og deres dolcettoer Boschis - Dolcetto), men de to unge brødrene lager også en strålende Barbera!
Marco og Paolo Boschis - To unge vinmakere
Da Frid og jeg var på reise i Piemonte og Toscana i 2010 besøkte vi Boschis og med hjem ble noen flaker Barbera dálba superiore. Druene til vinen kommer utelukkende ifra vinmarken La Masserie i den lille kommunen Riddino i Alba ifra vinstokker som ble plantet i 1990. Selve vinen lages i deres anlegg i Dogliani og vinen gjæres med skallet i 7 dager og mosten har videre kontakt med skallet i ytterligere 3-4 dager. Dette gir en tett og rik farge på vinen. Vinen ligger deretter i et år på eikefat hvor halvparten er nye og deretter er vinen i 10 måneder på ståltank før den tappes på flaske.
Antipasti i Dogliani
Dette er vin som passer til typiske italienske retter som roastbeef med tartarsaus, rike pasta og kjøttretter, eller til grillet kylling på en god risotto.
Smaking av noen av Boschis sine viner
Her er mitt smaksnotat av vinen:
Barbera DÁlba Superiore 2007
Franchesco Boschis, Piemonte Italia

Mørk og ekstremt tett Barbera, innslag av kirsebær, mørkemoreller, plommer og et streif av fat på nesen. Fyldig, rund og delikat vin med god substans i munnen. Fin syrestruktur, stor lengde og 14 % alkohol er pent integrert i vinen. Vinen er videre fast, tørr og har en deilig lang syrlig avslutning
*****


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar