søndag 21. november 2010

Etter reise i USA er det dags å drikke kvalitets Chardonnay ifra Russian River Valley

Tiden går så altfor fort, ser at det er en måned siden sist det ble blogget, men mye har skjedd siden den tid. Har hatt nesten tre uker i Florida sammen med familien, det var en uforglemmelig opplevelse, på vinfronten der gikk det stort sett i supermarked vin og det ble drukket mye godt ifra Robert Mondavi og Rawenswood til en meget billig penge.


Etter sol og sommer i Florida er det helt klart blitt kaldt i Norge, og i Stavanger viser gradestokken minus grader, da det er lørdag ønsker jeg både rik og fyldig vin akkompagnert av en rett som matcher vinen.
Valget falt på hjemmelaget Risotto med spinat og parmesan, soyastekt scampi og en rik beurre blanc og til drikke ble det en vin ifra Russian River Valley i California, nærmere bestemt Marimar Estate sin "Dobles Lias" Chardonnay ifra 2004.


Marimar Estate er en produsent i den spanske Torres familien og vineriet er navngitt etter eier og driver Marimar Torres. Marimar har to store vinmarker Don Miguel og Dona Margharita og Marimar har dyrket vin her siden 1975. Her er det fokus på kvalitetsvin og det dyrkes ca 2000 planter pr hektar noe som gjør at plantene må utvikle dype røtter, vinene får et bra terroirpreg og meget lavt utbytte pr ha noe som gjør druene mer komplekse og rike.


Min vin i kveld Dobles Lias Chardonnay 2004 er Marimar sin topp hvitvin, det ble kun produsert 313 kasser av denne vinen og det er en rik vin lagret på ekstra bunnfall og flere runder med batonage (omrøring av vinen og bunnfallet i fatet). Druene ble høstet i tidsrommet 3-10 september 2004, hele drueklaser ble presset på en forsiktig måte og gjæret på en miks av gamle og nye barriques. vinen har etter gjæring ligget på bunnfallet, samt blitt tilsatt bunnfall ifra andre fat etter flasketapping. Vinen har gjennomgått malolaktisk gjæring og den siste tiden har vinen vært på temperaturkontrollerte ståltanker for å sikre en optimal miks av fylde og friskhet, vinen har totalt ligget på bunnfall i 21 måneder.

Her er mine smaksnoteter:

Marimar Estate, Dobles Lias Chardonnay, 2004

Flott, rik og kompleks California Chardonnay, tropisk nese, smør, touch av sitrus, hasselnøtter og generell rik duft. I munnen er vinen kompleks, tropiske fruker, granny smith eple, nøtter og pent integrert eik, man merker at vinen har ligget på bunnfall med noe florpreg. Vinen er både rund og elegant med en kremet tekstur, fin syre og god balansert friskhet. Dette er meget elegant og vellaget vin, strukturert og velbalansert med en lang, tørr og nydelig finish - denne vinen vil kunne ligge mange år i kjelleren, vinen kler retten på en fortreffelig måte.


På polet koster vinen 329,- 
*****

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar