søndag 28. november 2010

To flotte viner som varmer godt i kroppen mens gradestokken viser kalde minus grader....

Beaune 1er Cru les Aigrots 2005 ifra Michel Lafarge i Burgund og Felsina sin Rancia Chianti Classico 2006 ifra Toscana er to vidunderlige viner!

Jeg har tidligere omtalt Felsina sine viner etter at jeg besøkte de i sommer ( Felsina ) da kom deres Fontallero opp som min favoritt men den vinen er desverre ikke å få tak i i Norge, derimot er deres toppvin Rancia å få på vinmonopolet og det er ingen dum vin. Dette er enkeltvinmarksvin ifra vinmarken Rancia og vinen kan by på lang holdbarhet og stor kompleksitet.

 

 Domainet Michel Lafarge er en flott produsent i Volnay i Burgund. Michel og hans sønn Frederic produserer noen av Burgunds mest presise og gjennomtrengende viner. Domainet dateres tilbake til tidlig 1900 tall men domainets størrelse i dag kan tilskrives Michel som har drevet og eid domainet siden tidlig 60 tall. 

Domainet lager meget jevne og gode viner og kan vise til hele 16 forskjellige cuveér ifra enkel og elegant Bourgogne Rouge til deres topp vin Clos des Chenes, totalt har domainet 11,5 ha vinmark. Michel bruker mye av tidligere historikk og erfaring når han lager vin, hvordan var tidligere årganger, hva lykkes vi med da, hva kunne vi gjort annerledes er spørsmål som stilles og som danner grunnlag for riktig fermentering, temperatur, fremstilling. andel av ny og gammel eik etc.etc. 2005 årganger er alldeles strålende og kan drikkes nå men det optimale drikkevindu er nok i tidsrommet 2015 - 2025! På bestillingsutvalget på Polet er det tilgjengelig en ganske stor portefølje av Lafarge sine viner og de fleste er enkeltvinmarksviner.

Her er mine smaks notater av vinene;

RANCIA CHIANTI CLASSICO RISERVA 2006

Frisk og tiltalende Classico, 100 % Sangiovese, syrlige og mørke kirsebær, lær of fat på nesen. Fyldig, elegant og syrlig vin med flott frukt i munnen, stor lengde og fast og tørr finish. Vinen koster 276,- på polet


*****



LAFARGE BEAUNE 1ER CRU LES AIGROTS 2005

Spenstig og tiltalende Volnay. Mørke frukter, anis , fiol og bringebær på duft, typisk Pinot Noir nese. Pent fruktig, saftig og middels + fyldig med et edelt fatpreg, høy tanninstruktur, saftig, elegant med stor intensitet i munnen, tørr og fast finish. Superb vin men vil ha godt av minst 5 år til på langs! Vinen koster 433,- på polet


*****




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar