fredag 11. februar 2011

Fredagspizza med kylling og smaksrike tomater, i glasset Chianti Classico ifra Villa Caffagio

Det er fredag og ofte står det pizza på menyen, det er lettvint og hele familien synes det er god fredagskos og passer godt å spise i sofaen til fredagsunderholdingen på TV!

Vår favoritt pizza lages med kylling og tomat og lages på følgende måte:

500 g hvetemel
1 klype salt
1/2 pk tørrgjær
2 ss olivenolje
ca 3,5 dl lunkent vann - ca 30 c

Alt det tørre blandes og kjøres i maskinen sammen med vann og olje i gode 10 minutt.
Når deigen er smidig og glatt tar jeg av eltekroken og heller over en liten ss god olivenolje og vender deigen slik at den blir glatt av oljen. Eltebollen dekkes med plast eller klede og heves på et lunt sted i ca 20 minutt
Stekeovnen settes på 220 c

Mens deigen heves, steker jeg raskt 300 g kyllingbryst i små biter sammen med litt peppermix. En 10-12 små gode perle eller cherrytomater deles i to eller fire og settes til siden.

Jeg smurer en rund pizzaform med litt oliovenolje og drar ut/former deigen i ned i formen, jeg vender deigen i formen et par ganger og passer på at det blir litt god kant.

Jeg smurer bunnen med ca 4 ss PEPPES pizza saus (den er best og har en god og særegen smak) og deretter garnerer jeg en pk (300 g) med Tine sin originale revne pizzaost ( du må gjerne bruke en annen ost om du vil)

Deretter strør jeg på rikelig med oregano og  fordeler kyllingbitene og de delte tomatene oppå osten.
Pizzaen etterhever ca 40 minutt oppå komfyren som er litt lunken grunnet at stekeovnen er satt på, pizzaen hever da til det dobbelte og man får en ordentlig deep-pan pizza! Deretter stekes pizzaen på 220 c i ca 20 minutt (jeg dytter kyllingen og tomatene litt ned i bunnen rett før steking).

Enkelt og greit og veldig godt!!
Til pizzaen i kveld har vi en Chianti Classico ifra Villa Caffagio i magnum utgave i 2006 årgang. Jeg har tidligere omtalt denne vinen i en 2004 årgang som jeg ikke var helt begeistret for, men 2006 årgangen er strålende og vinen er pent moden og drikkeklar, her er mine smaksnotater:

Chianti Classico D.O.C.G 2006, Magnum - # 4184105
Villa Caffagio, Toscana, Italia
Kr 445,-


100 % Sangiovese som har ligget i 12 måneder på Slovenske store eikefat. Stilren ungdommelig Chianti med innslag av kirsebær, moreller, løv og noe fuktig skogbunn og et streif av lær og trøfler på nesen. Pent fyldig og konsentrert med flott frukt i munnen, fin syre, god konsentrasjon og lengde med en deilig, saftig og lang tørr ettersmak. 2006 er en strålende årgang i Toscana og denne vinen viser meget fine takter! Suberb vin og flere hakk over 2004 årgangen!!
*****
HA EN STRÅLENDE HELG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar