søndag 20. februar 2011

Nydelig Weissburgunder ifra Rheinhessen

Unge Hans Oliver Spanier er kjent for å lage strålende tyske viner i superklassen og det er selvsagt hans rieslinger som er mest kjente, men etter flere besøk hos gode vinmakere i Tyskland har jeg fått stor sans for druen Weissburgunder (tysk Pinot Blanc) og Spanier sin Weissburgunder er intet unntak, her får vi mye deilig vin for pengene  så løp og kjøp!!
Battenfeld-Spanier holder hus i kommunen Hohen Sülzen i Rheinhessen og har vært drevet av Hans Oliver Spanier siden 1993. Eiendommen består av 18 ha vinmark fordelt med 50 % riesling, 20 % spätburgunder, 8 % Weissburgunder og resten fordelt på små partier med Silvaner, Chardonnay og Portugiser. Gården driver økologisk og det er generellt lave avlinger, høy kvalitet  og viner som kjennetegner sitt voksested og terroir som kjenntegener Battenfels Spanier!
Her er mitt smaksnotat på 2009 årgangen som også nettopp er satt ned i pris:
Weissburgunder Trocken Estate 2009 - #1058201
Battenfeld-Spanier, Rheinhessen TysklandKr.122,00,-
*****
Frisk, ren og tiltalende Weissburgunder, innslag av blomster, epler, grapefrukt og lime på duft. Middels fyldig med god konsentrasjon og deilig frisk i munnen, men merkbar alkohol (13%), god syre, fast og saftig med et streif av urter, lang og frisk eple/sitrus preget finish.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar