mandag 29. mars 2010

Langmann Schilcher Klassik 2008


Langmann Schilcher Klassik 2008 var en av fjorårets aller beste og mest populære rosévin. Mens vi venter på våren og 2009 årgangen kan vi nyte de siste flaskene som er igjen på polet, vinen er nå noe mer "moden" og passer således fint nå.



Langmann Schilcher Klassik 2008 ifra Østerrike er laget på 100 % av en drue som heter Blauer Wildbacher fra vinmarkene Hochgrail og Greisdorf. Weingut Langmann er et familieeid vinhus i Weststeiermark grunnlagt i 1746. Foruten stille vin lager firmaet også musserende og en perlende Schilcher.



Vinen er lakserosa på farve, på nesen finner vi noe urter, rips, rabarbra, stikkelsbær og bringebær, vinen er frisk og tørr med middels fylde og høy syre. Saftig og syrlig frukt med god lengde, vinen har et mineralsk preg. Dette er en vin som egner seg like mye som en «terrasse/kosevin» som matvin da den nå er mer "moden" enn da den kom på markedet for et lite år siden.

2009 årgangen kommer i mai og det kan være artig for de som er interresert og smake vinene opp mot hverandre. La oss nå ta et glass av denne årgangen også gleder vi oss til blodfersk, frisk og stram Schilcher i ny årgang når temperaturen begynner å stige :-)


SKÅL!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar