søndag 21. mars 2010

MAS LA PLANA 2005

Mas La Plana er Miguel Torres sin mest vinnende vin og er nok mest berømt over å ha vunnet den store vin "olympiaden" i Paris i 1979 hvor den gjorde rent bord og slo ut store viner ifra Bordeaux - blant annet Chateau Latour!

Mas La Plana er en ren Cabernet Sauvignon og kommer ifra Pacs i Penedes. Mas La Plana er også navnet på vinmarken og er på 29 hektar og de dyrker kun Cabernet Sauvignon i denne vinmarken.

                

På lørdag hadde vi oksefilet med linser, sopp, blomkålpuré med trøffelolje og en kraftig glace med portvin og løkkompott og vinvalget falt på en flaske i årgang 2005. Nå sant skal sies så vil jeg nok rent personlig foretrekke Cabernet Sauvignon ifra andre steder enn Spania, men flasken var i kjelleren og nysjerrig som jeg er så falt valget på den :-)

Det var ikke noe dumt valg, vinen var pent moden med en noe rød og tett mursteinsaktig farge, på duft var det pent integrert eik, kirsebær, solbær, grønn paprika, noe jordlig, litt cedertre og noe sjokolade
Vinen var deilig bløt i anslaget, myk og god fylde, middels syre og gode faste tanniner som var godt integrert i vinen. Vinen var ellers saftig og fruktig i munnen, fint solbærpreg, mørke steinfrukter og et hint av lakris i finish. Vinen sitter godt og lenge i munnen.

Dette er en tett og flott vin som passet utmerket til vår oksefilet, vinen la seg litt "utpå" retten og matchet de "store" smakene på en god måte.

Vinen kan lagres i 5-8 år og den vil sannsynligvis bare bli enda bedre og åpne seg noe mer. Jeg synes 2005 årgangen er hakket bedre enn 2004. Vinen koster 260,- kroner på polet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar