fredag 10. september 2010

Da var det helg og hvorfor ikke drikke en gammel klassiker, nemlig Chianti Classico ifra Villa Caffagio



Villa Cafaggio sin Chianti Classico er en ordentlig gammel klassiker og en populær italiener på polet, om det skyldes god kvalitet, pris eller at mange handler det samme gode gamle skal være usagt....


Villa Cafaggio holder til i Cecione og vinmarkene ligger perfekt til i Panzano i Conca dÓro som ligger mellom Firenze og Siena. Eiendommen har totalt 40 ha med vinmark hvor 85 % er beplantet med Sangiovese og resten med Cabernet Sauvignon. Deres Classico er på 100 % Sangivese. I løpet av de siste 15 årene har eiendommen gjort en stor jobb med å øke kvaliteten i vinmarken og druematerialet og mye er plantet om, nå fokuseres på lavere avkastning og avlinger med ca 5100 vinstokker pr ha og ca 1,5 kg druer pr stokk.



Alle druer blir høstet for hånd og nøye selektert i begynnelsen av oktober, druene blir forsiktig presset slik at man oppnår myke tanniner og maksimalt utrekk av farge, druemosten ligger på drueskallet i ca 15 dager med overpumping av mosten to ganger i døgnet. Gjæringen tar til på temperaturkontrollerte ståltanker i 10-15 dager  hvor man starter med 30 c og senker siden temperaturen ned til ca 25 C. Vinen lagres deretter i 12 måneder på store Slovenske eikefat og deretter noe tid på flaske før den slippes på markedet.


Her er mine smaksnotater av Chianti Classico 2006;

Frisk og ren klassisk Chianti med rik og syrlig frukt med innslag av moreller, kirsebær, lær og noe løv på nesen. Vinen er saftig og rik med et noe syrlig innslag også i munnen, god syrestruktur, middels lengde og noe kort i avslutningen




Min flaske er en magnum utgave og vinen har utviklet seg i riktig retning siden sist. Da jeg smakte den for ca to år siden var vinen fortsatt litt lukket, kort og "kjedelig", men den har hatt av noen år på langs. Jeg gir den ****


Vinen koster 189,- på polet og 445,- for magnum utgaven!


SKÅL og god helg, det er jo bare fredag :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar