søndag 9. januar 2011

To flotte hverdagsviner - Del 2

Metallguru og wonderboy Luca Roagna blander vin sammen

Det er ikke så ofte "kjendis" viner er så spennende, men metallguruen Sigurd Wongraven ifra det norske metalbandet Satyricon har virkelig blandet en god vin sammen med en av Piemontes "wonderboys" Luca Roagna. Luca Roagna som er vinmaker i fente generasjon og som har dyrket økologisk vin før navnet økologi var oppfunnet har virkelig etter møysommelig fatprøving og smaking i kjelleren sammen med Sigurd laget to gode klassiske piemonte viner.Utfallet av samarbeidet har resultert i en Langhe Rosso og en Barolo.
Luca Roagna har arvet sin tilnærming til vinmarksarbeidet fra sin far Alfredo, som fremdeles er aktiv i vinmarksarbeidet på familiegården.  Roagna familien bruker ikke gjødsel eller plante- og insektsgifter. De lar i stedet alle andre vekster vokse fritt i vinmarken. De klipper heller ikke gresset før selve vinhøsten fordi gressklippingen vil føre til dominans av få sorter gress og forhindre andre vekster.
Vinfreaken Sigurd Wongraven har tilnærmet seg vinverden på samme måte, litt undrende, nysjerrig og rufsete og med sterkt fokus på kvalitet. Han er opptatt av sluttproduktet enten det gjelder musikk eller i dette tilfellet produksjonen og lanseringen av vinmerket Wongraven, et samarbeidsprosjekt mellom to ildsjeler med interesse og lidenskap både for musikk og vin.


Sigurd Wongraven kan altså mer enn å lage metallmusikk, han har et sterkt og lidenskapelig forholdt til vin, blogger, smaker og reiser rundt og som ikke det er nok så har han også hevet seg på WSET sitt diploma vinkurs, "skinnet" kan bedra :-)
 Her er mine smaksnotater:


Lange Rosso Alleanza Nero di Wongraven 2009 # 53121
Roagan, Piemonte Italia
Kr 149,90,-


Vinen er fremstilt av 65 % barbera ifra Monforte og 35 % Dolcetto ifra Dogliani. Frisk og ganske lett stil,  innslag av mørke bær og et noe floralt og rått preg i innslaget. Middels fyldig vin meg fin fruktighet, fin og fast struktur og stram og saftig sursøt finish. Bra tanninstruktur og god lengde, tradisjonelt laget og i fin fin Roagna stil!


Denne vinen passer utmerket til lette retter med okse, tapas, pizza eller bare som en kosevin!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar