onsdag 6. juli 2011

Flott hvit sentralburgunder til en fornuftig penge

René Lequin-Colin holder til i Santenay i den sørlige delan av Beaune i Burgund, hvor landsbyen Chassagne- Montrachet er nærmeste nabo. Familien har drevet med vinroduksjon siden 1679 og eier i dag ca 9 ha med vinmark. Familien har i dag en stor andel gamle vinstokker og druematerialet er fordelt på 75 % Pinot Noir og 25 % Chardonnay. Jordsmonnet består av kalkstein, flint og lys mergel.
Francois som driver vinhuset i dag har ikke sprøytet vinmarkene på 12 år og driver vinmarken så økologisk som mulig. Druene høstes så sent som mulig for å oppnå maksimal modenhet på driuene,alle druer plukkes for hånd og med sen innhøstning så må denne jobben gjøres så raskt som mulig. Klasene avstilkes før pressing slik at man fjerner "grønne" aromaer, druene presses meget varsomt i en pneumatisk presse og vinen gjæres på små eikefat, gjæringen foregår på lave temperatuerer for lang og rik utvikling. Battonage (omrøring av bunnfallet) gjøres ukentlig for å oppnå en enda rikere vin. Vinen ligger deretter på fat 9 10-14 måneder før den tappes på flaske og slippes deretter på markedet seks måneder senere, på denne måten sikrer Francois at for ung vin slippes på markedet!

Her er mine smaksnotater av

Lequin-Colin Bourgogne Chardonnay 2009

 
Frisk og tiltalende regionalburgunder med innslag av smør, lime, mineraler og fat på duft. Middels fyldig med pen fedme i inngangspartiet, nydelig syre, rik med god lengde og streif av sitrus også i finish.

Flott sommervin som passer perfekt til sjømat, grillet fisk og kylling

# 490720 - Kr 169,90,-

*****

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar