Francois som driver vinhuset i dag har ikke sprøytet vinmarkene på 12 år og driver vinmarken så økologisk som mulig. Druene høstes så sent som mulig for å oppnå maksimal modenhet på driuene,alle druer plukkes for hånd og med sen innhøstning så må denne jobben gjøres så raskt som mulig. Klasene avstilkes før pressing slik at man fjerner "grønne" aromaer, druene presses meget varsomt i en pneumatisk presse og vinen gjæres på små eikefat, gjæringen foregår på lave temperatuerer for lang og rik utvikling. Battonage (omrøring av bunnfallet) gjøres ukentlig for å oppnå en enda rikere vin. Vinen ligger deretter på fat 9 10-14 måneder før den tappes på flaske og slippes deretter på markedet seks måneder senere, på denne måten sikrer Francois at for ung vin slippes på markedet!
Her er mine smaksnotater av
Lequin-Colin Bourgogne Chardonnay 2009
Frisk og tiltalende regionalburgunder med innslag av smør, lime, mineraler og fat på duft. Middels fyldig med pen fedme i inngangspartiet, nydelig syre, rik med god lengde og streif av sitrus også i finish.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar