søndag 10. juli 2011

Chardonnay ifra Felsina

Jeg har tidligere blogget om en av mine favorittprodusenter Felsina (her) og det er da selvsagt deres Chiantier og Super Toscanere som har hatt vår største interesse, men etter vårt besøk der i fjor kjøpte vi med oss noen flasker av deres Chardonnay I Sistri.
I Sistri Chardonnay lages av druer på vinranker som er bundet opp på enkel Guyot med 10-14 klaser pr ranke og de utfører "green harvest" i juli. (flere klaser klippes bort for å høyne konsentrasjonen på de gjenverende) Druene plukkes inn for hånd hvor hele klasene presses forsiktig, utbytte som tas ut av pressingen er ca 60 % ren druemost, vinen har videre kaldgjæring og går deretter til lagring på små barriques hvor vinen ligger på bunnfallet (sur lie) til neste sommer hvor vinen tappes på flaske i juli. Vinen blir rik og konsentrert og dette er ganske annerledes enn annen Italiensk hvitvin og kan heller ikke helt sammenlignes med fransk Chardonnay.
Her er mine smaksnotater:

I Sistri Chardonnay 2007
Tosacana, Italia
#4197 - Kr 175,80,-
*****
Gyllen på farge, rik og kompleks på nesen med assosiasjoner ifra honning, fat, fersk vanilje og tropiske modne frukter. Vinen er honning-nøttete i munnen, meget elegant og med et ørlite streif av restsødme, strukturert, lett bitter og en touch av kanel i finish. Vinen har en lang rik avslutning og sitter godt i munnen. Dette er ikke vin for hvermansen, men for de som er vinintereserte og søker noe nytt, spennende og kvalitativt. 
Et glass til meditasjon eller rik risotto med soyastekt scampi eller kalvebrissel hadde passet perfekt!

1 kommentar:

  1. Hei! 2xina har startet www.matbloggsentralen.blogspot.com hvor vi prøver å samle alle bloggere som skriver om mat. Hvis du har lyst at din blogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen eller facebook siden.

    SvarSlett