onsdag 28. september 2011

Dolcetto di Dogliani Valdiba 2010

Dolcetto di Dogliani Valdiba 2010 ifra Osvaldo Barberis er et ordentlig godt vinkupp!

Osvaldo Barberis er et lite familieeid vineri og er lokalisert i Dogliani i Langhe (Piemonte) og det er spesielt vin av druen Dolcetto som det produseres mest av, forutenom noe Barbera og en Nebbiolo dÀlba. 
 
 De har totalt ni hektar vinmark hvorav 7 hk er dolcetto, 1 med Barbera og 1 med Nebbiolo, vinstokkene er relativt gamle og er i snitt tretti år. Vinrankene er satt opp i Guyot oppbinding med tett beplantning og det er i dag økologisk drift med ingen tilsetning av plantemidler eller kjemikalier. De praktiserer grønn innhøstning (uttynning av drueklasene når klasene begynner å bli grønne) slik at de gjenværende drueklasene får all næring og drune får dermed en mer konsentrert og rik druesaft.
Deres dolcetto druer høstes for hånd og gjærer på temperaturkontrollerte ståltanker for å bevare frukt og friskhet. Vinen filtreres ikke før tapping på flaske og sulfit innholdet er også meget beskjedent. 

Min erfaring med Dolcetto er at de er saftige og ganske lettdrikkelige og passer perfekt til pasta og pizzaretter eller bare som et godt glass vin å kose seg med. 

Prisen på denne Dolcettoen er helt upåklagelig og her er mine smaksnotater.

 
Dolcetto di Dogliani Valdiba 2010   

Osvaldo Barberis, Piemonte, Italia                                                                            

#5282601 - Kr 138,90,-  

Frisk og ren Dolcetto med et bløtt anslag med deilig mørk kirsebærfrukt, krydder og et streif av blekk på duft. Behagelig bærsødme, saftig med et godt bitt og vinen sitter lenge i munnen. Konsentrert og med en tørr og fast avslutning. Dette er Dolcetto som virkelig setter standarden i den midtre prissjikte og som er veldig lett å like!   

****


.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar