lørdag 24. september 2011

Sprøe vårruller og utsøkt smaragd riesling ifra Domaine Wachau

En tidligere kollega av meg tryllet frem på vårt prøvekjøkken i Blender hjemmelagede vårruller med scampi og kylling, og inspirert av disse sprøe rullene har det blitt noen runder hjemme til stor glede for hele familien.

I dag er det lørdag og på menyen til kveldskosen står sprøe vårruller med kylling og i glasset er det en superfin smaragd til en meget fin pris ifra Domaine Wachau i Østerrike.

Oppskrift på ca 20 vårruller:
 1 liten løk
2 fedd hvitløk
3 gulerøtter
1 middels hodekål
125 g tynne risnudler (1/2 pk av de med fire ruter i)
400 g kyllingkjøttdeig
3 ss soyasaus
2 ss fishsauce
1 god klype salt
1 ts chilipasta (samba olek)
Nykvernet pepper
1 pk vårrullark, middels størrelse

Start med å koke risnudlene, skyll og avkjøl i en sil o.l.
Finhakk løk og hvitløk, finsnitt kålrot og rasp gulrøttene på et rivjern.
Bland grønnsakene og risnudlene og svish det hele i en teflon stekepanne, tilsett soya og fiskesausen, samt chilipastaen. Ta den lett sauterte blandingen tilbake i en stor bolle.
Stek kyllingkjøttdeigen, hakk den opp i stekepannen og ha i litt salt. Kjøttdeigen blandes inn i grønnsakblandeingen og det hele tilsettes noe mer salt og pepper, avkjøl det hele på kjøkkenbenken, ute på verandabordet o.l. Da har du basisen for å fylle vårrullene og da er det bare å begunne å fylle.
Ta et vårrullark, legg det med spissen ned mot deg, ta en god spiseskje med fyll, legg over den spisse fliken, ta inn på sidene og rull, den siste spisse fliken limes med å ta litt pisket egg på fingen og lime vårrullen sammen. Gjenta prosessen og legg de på et fat, de tåler å ligge oppå hverandre.

Aksel har opptelling :-)

Vårrullen stekes i en liten gryte med varm frityr eller rapsolje (ikke bruk Rema 1000 olje, disse er av svært dårlig kvalitet og spruter og freser mye). Sjekk at oljen er varm nok med å ta en liten brødbit i og se om den freser. Jeg har også et lokk som jeg kan ta over gryten om uhellet skulle være ute. Jeg steker fire-fem vårruller om gangen  i 4-5 minutt, la de renne av på høykant i en liten bolle med kjøkkenpapir i bunn og hold de varme i ovnen på en 150 C´.
 Spises som de er med søt chilisaus og/eller med andre passende garnityr, liten god salat og kokt ris.

I glasset har jeg valg en strålende riesling ifra Wachau. Spesielt smaragd rieslingene ifra Wachau i 2010 årgangen holder meget god kvalitet og jeg har valgt Weissenkirchen Riesling Smaragd 2010, et annet godt alternativ er en frisk alvarinho ifra Portugal eller en tørr mosel riesling med et streif av restsødme, en av mine favoritter er Markus Molitor.
 Her er mine smaksnotater av vinen:

Riesling Weissenkirchen Smaragd 2010
Domaine Wachau, Østerrike
#80083 - Kr 153,90,- 
*****
Super frisk og ren Wachau riesling. Typiske aromaer av fersken, modne epler og mineraler. Strålende syrestruktur, pent fyldig vin med meget god konsentrasjon. Vinen sitter godt i munnen og det er en deilig lang finish med toner av sitru, epler og mineraler i bunn. Domaine Wachau skuffer aldri og jeg vil anbefale alle å sikre seg noen flasker for både lagring og nytelse nå.
 Skål og velbekomme!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar