Da var over 500 mil tilbakelagt og vår nesten tre uker lange biltur er historie. Vi har kost oss, spist gode måltider, besøkt flotte vinprodusenter, hatt gode stunder med barna og nytt det gode liv :-) Kjøreruten har vært som følger med hovedmål Toscana: Oslo - Kiel, Kiel - Frankfurt, Frankfurt - Luzerne, Luzerne - Greve i Chianti (som var vår hovedbase i en uke), Greve - Alba (Piemonte), Alba - Beaune (Burgund), Beaune - Wiesbaden, Wiesbaden - Kiel
Vår hovedbase i Greve midt i Chianti Classico sonen var på Santo Steffano sin vingård, dette er en gammel familievingård som i dag også huser fem leilighter (agriturismo) samtidig som de har 20 hk vinmark og 40 hk med oliventrær.
Deres vinproduksjon er på ca 900 hl og det er hovedsaklig to Chiantier som produseres, deres standard Chianti Classico og deres Drugo, som er en "halvveis" reserva som ligger 6 måneder ekstra på fat. Jeg personlig syntes vinene var av middels god kvalitet og at de var litt slappe og "kokte" i stilen. Hadde de kjørt på med litt lavere avlinger og noe mer aktiv canopy managment i vinmarken tror jeg de kunne hevet kvaliteten noen hakk. Foruten vinene lagde de også en fantastisk god olivenolje, denne var litt snill i stilen og fungere strålende til hverdags bruk og nydelig til peccorino ost som vi hadde på terrassen mange kvelder :-) oljen var ikke så konsentrert og klorofyllaktig som man finner oss en del andre produsenter
For oss fungerte denne turen perfekt, på de dagene vi hadde kjøreetapper stoppet vi på stort sett faste tider, slik at Aksel (8 mnd) fikk tørr bleie og sine måltider, på den måten brøt vi ikke noen av hans rutiner og han var alltid blid og fornøyd. Hermine på 4 år er en tålmodig sjel, og med mammas oppakking i bilen var det stort sett alltid noe å finne på, en is på et og annet stopp ble det selvsagt også. Vi hadde ikke noen dager over 60 mil og var stort ett fremme på sen ettermiddag.
Vi har på vår tur hatt noen meget gode matopplevelser og vi har besøkt ca 10 vinprodusenter, jeg vil skrive litt om de i egne innlegg, så det er bare å følge med om du er interresert!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar