tirsdag 13. juli 2010

Ristoro Di Lamole - en gourmands drøm langt ut på "landet"

Da jeg i 1998 var på min første vintur i Italia var jeg sammen med Geir Sviland og Jan Stubne i Bestbuys (de er i dag eiere av Better Wines) og vi hadde to flotte dager noen få kilometer ifra Greve hvor vi bodde på Villa Vignamaggio som er et fantastisk sted i luksusklassen. Her lager de flotte viner, blant annet to gode Chiantier, deres berømte Reserva Mona Lisa og ikke minst deres knallgode super toscanere ved navn Obsession, i tilegg til at de har flere leiligheter og villaer til leie. En av kveldene inntok vi et flott måltid noen kilometer ende lengre opp for Vinammagio, på et lite sted som heter Ristorio di La Mole og med dette friskt i minne 12 år etter ønsket jeg å ta med familien på en hærlig søndagslunsj :-)

La Mole er et sted høyt opp i fjellene (600 moh) og ca 9 km ifra Greve, for å finne dette stedet må man vite om det på forhånd, for det er ingen annen grunn til å kjøre denne smale veien på vei til intet....For i La Mole har de kun en ting; en FANTASTISK restaurant med nydelig utsikt, et av Toscanas største og mest omfattende vinkart og et hærlig utsøkt kjøkken.
Hyggelige drivere og eieresom har arbeidet der i over 20 år

Kona og jeg kom ca kl 13.00 til restauranten og da var det allerede nesten fullt, inne i restauranten var det fullt av italienere i alle aldre, mens det på terassen var flere "turister" som oss som ønsket å nyte utsikten og det gode været :-)

Hermine venter på maten og vår strålende servitør i bakgrunnen. Vi følgte vår servitørs anbefalinger og spiste følgende retter :-)

Carpaccio av fersk Porcini sopp, bakte tomater og trøffler

Carpaccio av fersk tunfisk, bakte tomater og sprø salat, Frid var i himmelen :-)

Hermine koser seg med mamma og sin pasta pomodoro

Secondi :-)
Pasta med sorte oliven og en aldeles nydelig saus med langtidskokt kalvekjake

Frid sin ravioli med hvite trøffler, pecorino ost og pære

Hovedretten besto av braisert kalvekjøtt, en redusert tomat saus og potetpuré. Så enkelt, så godt...

Til maten drakk Chianti Classico 2007 ifra Vinamaggio som var strålende, men i tilegg fikk vi et glass av en vin med navn Lamoro ifra produsenten Lamole of Lamole i 2006 årgang, dette er en egen vin som de produserer i Lamole og er produsert på 20 % Sangiovese og 80 % Cab Sauvignon og er klassifisert som en IGT vin og var et morsomt bekjentskap og en pent laget vin som satt meget godt til hovedretten vår. Det hele ble avsluttet med en passitovin på moscato druen ifra Piemonte
Fiffig sak som måler opp ett glass vin :-)

Hermine fikk en utrolig god sjokolade fondant og etter at Frid hadde smakt måtte vi krype til korset og bestille oss en vi også :-)


Dette var aldeles strålende, maten smakte perfekt, servicen var på topp og man kan egentlig vanskelig skjønne hvordan det går ann å drive en så bra restaurant så langt bort ifra Greve og andre sentrale steder i Toscana. I tilegg driver restauranten et Enoteca og selger flotte viner, oljer og eddiker. Skulle du noen gang være i nærheten så har du min varmeste anbefaling enten man snakker lunsj eller middag, og det som er fint her er at det er en salig blanding av mat og vininterreserte "turister" og de lokalt innfødte :-)


Sjekk gjerne ut deres internettsider: www.ristorodilamole.it for mer informasjon. Neste innlegg vil omhande vårt besøk hos Selvapiana i Rufina.

Beste hilsen Ronny
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar