mandag 17. mai 2010

Hipp hurra for rosa bobler!


Det er 17. mai og Norges grunnlovsdag, det er jo en god anledning å feire, og i glasset synes jeg det bør være Champagne! Vanligvis drikker jeg "vanlig" Champagne, men denne anledningen er utmerket for å velge en elegant Rosé utgave.


Mitt valg faller på Bollinger Rosé. Denne Champagnen er laget ved at man tilsetter 5 % rødvin ifra pinot noir (med tre ukers maserasjonstid) i deres Special cuvée (standard champagne). Druene er nesten utelukkende ifra Bollingers Grand Cru og Premier Cru vinmarker i Ay og Verzenay. Her er det høy standard på vinrankene og før innhøsting er det fokus på optilmal modenhet på druene, lavt utbytte pr hl/hk, nøye sortering og 1ste gangs gjæring er på trefat. Rødvinen som tilsettes Special Cuvéen gir Champagnen en aromatisk friskhet og man vil her finne sjenerøs moden frukt, røde bær, struktur og fylde! Den relativt høye andelen av røde druer bidrar til vinens store personlighet og fylde!


Vinen er blandet med 62 % Pinot noir, 24 % Chardonnay og 14% Pinot meunier inkludert 5% rødvin, dosage er på 10 g/l og syren er på 4,1 g/l. Ifra druene er høstet og til vinen er blendet og ferdig modnet er det gått hele 9 år før denne rosèen er på markedet, da er ikke prisen på 499,- på polet så aller verst!

I dag er Bollinger fortsatt et uavhengig og familieeid Champagne hus i femte generasjon og Champagnehuset ble grunnlagt i 1829. Alle familiemedlemmene under ledelse av kjellermester Mathieu Kaufmann er lidenskapelig opptatt av å ivareta den særegne stilen som Bollinger har, og som de klarer å gjenskape år etter år med sin gjennomgående høye kvalitet med sin Special Cuvée som er knasende tørr med lav dosage! Bollinger er jo videre kjent for sitt lange samarbeid med James Bond filmene, og dette er muligens en av de mest vellykkede produkt plasserings kampanjer gjennom tidene. Det skal også nevnes at Bollinger lagrer sine reserve viner i magnum flasker og ikke i tank, noe som er den rådende skikk i regionen.



Her er mine smaksnotater av Bollinger sin Rosé;

Hærlig duft av markjordbær og hvite blomster, delikat vin med et mineralsk touch, bra struktur og pent moden vin med noe autolysepreg, fyldig og god intensitet, lang og frisk syrlig finish. Nydelig elegant vin med myke bobler og en litt kremet moussè. Hærlig og absolutt værdig for 17. mai!!


Med ønske om en riktig fin 17. mai feiring

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar