lørdag 8. mai 2010

Westhofener Kirchspiel Riesling Trocken GG 2007 - Weingut Groebe

Westhofener Kirchspiel Riesling Trocken GG 2007 ifra Weingut Groebe er strålende saker og er noe av det upperste man kan få av store hvite "Grand Cru" viner ifra Rheinhessen

Weingut Groebe ble grunnlagt i den gamle byen Westhofen i Rheinhessen i 1625 og har i dag 8 hektar vinmark som er de best plasserte i Westhofen, druematerialet er spredd på 65 % Riesling, 18% Pinot Noir og 12% Silvaner.



Vinmaker Friedrich Groebe driver i dag økologis og har et bevisst forhold til Canopy Managment (styrt vekst av drueplanten for å få maksimal kvalitet og kompleksitet i vinen) og druene plukkes for hånd vanligvis i midten av oktober. Druene presses forsiktig og spontangjæres relativt kaldt i store gamle eikefat, etter flere måneders modning på fat tappes vinen på flasker for videre lagring.

Kirchspiel er Groebes beste og mest interresante vinmark, den er klassifisert som en Erste Lage vinmark og hans tørre Kirchspiel er klassifisert som en GG (Grosses Gewächs) vin, vinmarken er sentralt og høyt plassert med god drenering og godt beskyttet av kalde vinder. Vinmarken inneholder mye kalkstein som gir vinen et tydelig kjølig mineralsk preg.



Her er mine smaksnotater av Westhofener Kirchspiel Riesling Trocken 2007:

Frisk og ren utviklet riesling duft, her finner man aprikos, fersken, blomster og sitrus med et tydelig mineralsk og flintaktig preg. Vinen er tørr, stor kompleksitet med middels og god integrert syre, vinen sitter godt i munnen og har en fyldig og lang avslutning.

2007 var en fantastisk god årgang og denne vinen vil bare bli bedre med 5-8 års lagring! Jeg sparer min neste flaske til 2015 :-)

Vinen koster 282,- på polet og er i utgangspunktet pent priset hvis man setter den for eksempel opp mot en hvit Grand Cru ifra Bourgund - jeg synes dette er strålende dråper og verdt hver en krone, SKÅL og fortsatt god helg!

PS: I dag var det slipp på polet og jeg personlig gleder meg til å smake nærmere på en del av de Østerriske vinene, dette er ofte rike og flotte viner til en lang hyggeligere pris enn flere av sine konlurrenter, spesielt er Smaragd vinene ofte store og komplekse mens Terassen vinene er flotte drikkeviner til en hyggelig penge!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar