lørdag 1. mai 2010

Jacobsen - "Gourmet" øl ifra Carlsberg sitt mikrobryggeri i København.



Mikrobryggeriet Jacobsen Brygghus som er oppkalt etter Carlsbergs grunnlegger J.C . Jacobsen har lansert tre nye sorter øl, det vil si at de har egentlig vært på markedet en god stund men ølet ble så påpulert at de har hatt leveringsproblemer i Norge. Nå er leveransen sikret og ølet er å finne på de fleste velassorterte butikker og barer. J.C. Jacobsen var en pioner innen bryggerifaget og han var lidenskalpelig opptatt av forbedring, utvikling og håndverket av brygget og bryggerikunsten. Flaskene ølet blir tappet på er unike og er prisbelønnet for sin design, flaskene er inspirert av fyrtårnet på gamle Carlsberg bryggeri.


Jacobsen har i denne serien tre typer øl, en Dark lager, en Ekstra (økologisk pils) og en Saaz Blonde (lys ale)

Jacobsen Original Dark Lager
er basert på den eldste oppskriften i Carlsberg sine arkiver, oppskriften er hentet ifra J. C sin oppskrift ifra 1854. Vannet er nøye tilpasset og salter og mineraler er som det var i vannet på 1850 talet. Maltet som brukes er Munchen malt og malt ifra England, ølet gjæres ved lav temperatur (undergjæret) slik at det gir en mild og avrundet karamellaktig smak. Dette er min favoritt blant disse tre sortene. Nydelig sødme, noe kaffearomaer, riste brød og noe lett brent malt i munnen, middels fyldig, moderat bitterhet og en delikat fruktighet i finish. NYDELIG!

Jacobsen Extra Pilsner
er en gylden pils med frisk duft av humle og malt. Pilsen har en rund og delikat sødme ifra maltet, ølet er lett fruktig, gode humlearomaer og pent balansert bitterhet. Dette ølet er kun brygget på nordiske økologiske råvarer. God pils men personlig er jeg ikke villig til å betale så mye kestra for at ølet er økologisk, da tar jeg heller en "vanlig" pils!

Jacobsen Saaz Blonde
er brygget i henhold til belgiske bryggeri tradisjoner for overgjæret øl. "Blonde" er det tradisjonelle franske ordet for lyst øl, det Tsjekkiske maltet Saaz gir ølet en nydelig avrundet karamellaktig smak, ølet har videre et streif av blomster, furunåler, einebær, nellik, tørket frukt og fruktig "gjær" smak. Smaken kan minne litt om typisk "weissbier". Detter er ordentlig godt øl. Denne og dark lager er blant mine favoritter og vil nok finne veien ned i strupen med jevne mellomrom :-)

Skal du ut og reise finner du ølet i barene på Sola, Flesland og Torp, SKÅL og god helg :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar