fredag 28. mai 2010

Renato Corino - Flott produsent i La Morra i Piemonte

Renato Corino er en av to brødre som har delt sin farsarv og vinmarker i to, oppdelingen skjedde i 2006 og Renato har nå vinmarker i Pozzo, Giachini, Arborina og Rocche di Annunziata. Produksjonen er på 40 000 flasker og Renato har totalt 7,1 HK vinmark fordelt på 2 hk med Barbera druer, 1, 5 hk med Dolcetto og 3,6 hk med Nebbiolo, oppbindingssystemet på drueplantene i vinmarken er Guyot og det er vanlig gress mellom vinrankene. Innhøstning skjer i midten av september til midten av oktober.
Jeg kjøpte et par flasker av Renato Corina sin Barbera dÀlba i 2003 årgang i en vinbutikk i Alba for et par år siden og det var nå dags for å prøve en flaske.


Vinrankene er sør-vest vendte og er ifra 1962, jordsmonnet er kalk og leire. Vinen lages tradisjonelt med 7 dagers maserasjonstid (skinnkontakt) i temperaturkontrollerte ståltanker og vinen modnes deretter i 18 måneder på franske eikefat og et år på flaske før den slippes for salg

Her er mine smaksnotater:

Vinen er rubinrød og virker noe utviklet i glasset, på nesen finner man kirsebær og noe søtladen frukt og sviske. I munnen er vinen ganske konsentrert, sødmefull og harmonisk, rund og saftig med noe løv og røde modne bær. Fatpreget og eikelagringen er pent integrert og den har en noe bitter og lang varm finish.
Dette er en pent laget vin av god kvalitet og med 7 år på baken er denne vinen nå i toppform og klar for å drikkes. Vinen koster i utenlandske vinbutikker ca 140 kroner og det er jo ingen upris!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar