fredag 23. april 2010

Etter mye godt øl i Praha er jeg klar for en god flaske rødvin og valget falt på en Chianti Classico ifra Félsina

Fattoria di Felsina er en av de beste Chianti classico produsentene i Italia og de lager også fremragende supertoskanere og en fantastisk olivenolje!
Felsinas Chianti Classico kommer ifra Berardenga distriktet som ligger nord-øst for Siena og sør i Chianti classico sonen. Gjennomsnittsalderen på vinstokkene her er 30 år og det er enkel Guyot som brukes som oppbindigssystem for vinstokkene.


Vinen gjæres ved 28-30C i 12-15 dager med automatisk nedpress av "hatten" av skall som legger seg på toppen av gjæringsfatet. Etter fem til seks måneder i gjæringsfatet blir vinen rennt av og overføres på små og medium store eikefat for 12 måneders lagring og deretter 3-6 måneder på flaske før den slippes ut på markedet.

Skal man først ha en ordentlig og typeriktig Chianti så er Felsina en av de sikreste og beste kjøpene man kan gjøre på polet - når man også tar prisen i betraktning så må jeg si at dette er nesten som røver kjøp å regne, prisen ligger i dag på kr 149,-

Her er mine smaksnotater - Felsina Chianti Classico 2007:

Frisk og spenstig classico, dufter nydelig av løv, moreller, lær og et streif av tobakk. I munnen har den en en hærlig kjølig frukt (ikke noe kokt saft her!) fin medium syre, pene snille og godt intgrerte tanniner, vinen sitter godt i munnen og har en medium lengde med en god og stram avslutning. Dette er en upperlig allround vin og passer således perfekt til bare et godt glass vin eller til all slags medum retter som pizza, pasta, kjøttretter og annet snadder som ikke er for komplekst! 2007 årgangen i Toscana er en meget god årgang og Felsina har her laget en vin som er drikkeklar nå men tåler godt noen år på langs før den må drikkes!


Med ønske om en riktig vinøs og hærlig helg!!

3 kommentarer:

 1. Flott blogg du har!

  Hadde denne rett før påske og må si meg enig i din vurdering, er absolutt blant Chianti favorittene hos meg også :)

  Selvapiana er også en 'høydare', som forøvrig også har fantastisk olivenolje.

  SvarSlett
 2. Spennende blogg. Denne vinen skal eg anskaffe "sporenstriks", elsker italienske viner
  :0).
  Har lagt deg inn på blogglista mi (håper det er greit) så eg kommer tilbake.
  Ha ein opplevelsesrik dag!

  SvarSlett