lørdag 10. april 2010

Topp Riesling ifra Heymann-Lövenstein


Riesling von Blauem Schiefer 2007 ifra Weingut Heimann Lövenstein i Mosel


Heimann Lövenstein er en av de få produsentene som virkelig har satset på perfeksjonering av tørre viner i Mosel. Hans viner er ekstremt mineral/skifer preget og Lövenstein har stort fokus på terroir og legger mye enrgi i å få det frem i sine viner.

.

Lövenstein høster stor anerkjennelse ute i verden og har vunnet flere store priser for sine viner! Master of Wine Jancis Robinson gir Løvenstein og særlig deres blauem schiefer meget gode skussmål og mener dette er helt i verdenseliten av hvite viner!


Her er mine smaksnotater ifra Riesling von Blauem Schiefer 2007 - Weingut Heimann Lövenstein


Viner er meget konsentrert, slank, tørr og mineralsk. Vinen er veldig skifer preget og det er nesten som man kan kjenne igjen jordsmonnet, samtidig finner man noe sitrus og modne gule epler, middels syre og noe eplepreget finish. Det er nesten som man kan finne noe "burgeunder-Mersault" aktig i finishen med preg av noe smøraktig, meget elegant og lekkert. Lang lang ettersmak og dette er nok noe av det upperste jeg noen gang har smakt ifra Mosel. Dette er topp TØRR mosel vin på sitt beste. Vinen er drikke moden nå. men kan gjerne lages i 10 år til. Vinen ligger på ca 230,- på polet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar