lørdag 10. april 2010

Reichsrat von Buhl - Grosses Gewächs ifra Pfalz

Pfalz ligger sør for Rheinhessen og ned mot franskegrensen, klimaet her er noe varmere enn i Rheingau og Mosel. Mildere vintre sikrer høy modning på druene og aromakomponenter går ofte i tropisk fruktighet og vinene er ofte rikerer enn andre tyske viner. Rieslingene er allikevel friske og spenstige og vinene ifra Ruppertsberg og Deidesheim er spesielt flotte. Pfalz er den regionen med nest størt vinproduksjon i Tyskland med 22600 hektar og 2,2 mill HL!


Paradiesgarten Riesling Trocken GG 2007 ifra R von Buhl er kanskje er noe av det aller upperste av tysk vin, dette er relativt dyre dråper (325,-) men er man glad i store viner så er dette helt i verdensklassen av tørre STORE rieslinger!! Det skal også nevnes at 2007 var en topp årgang i Tyskland etterfulgt av en nesten like bra 2008.


Reichsrat von Buhl (riksråd i Buhl) har vært en familieeid bedrift i PFALZ i over 150 år, og er blant de mest prestisjefyllte eiendommer i Tyskland. Vingården ble grunnlagt i 1849 og har et betydelig navn langt utover de tyske grenser. Reichsrat von Buhl har motatt flere av de beste priser på internasjonale vinutstillinger i Paris og Brussel. I dag eies eiendommen av en entrepenør og driftes videre av et driftsselskap med to Japanere i spissen! Gården er meget kvalitetsbevisst og de styrer mot produksjon av de beste kvalitetsviner og har i det seneste investert tungt i nye anlegg og modernisert vingården. Dagens driver Stefan Weber har med seg et ungt og engasjert lag som de siste årene har utnyttet de utmerkede fasilitetene, gode vinmarker og lavt utbytte (20-30 hl pr hektar på GG vinene). Alt ligger til rette for videre stor suksess for denne gården! Siden 2008 har gården drevet etter økologiske prinsipper og Weber mener at dette vil føre til enda bedre viner.


Her er mine smaks notater av Paradiesgarten Riesling Trocken GG 2007:

Tropisk aroma på duft, noe floralt, fersken og litt krydder preg på nesen. Vinen er fyldig og kompleks i munnen, friske aprikoser, høy konsentrasjon og struktur, ganske stram, og noe lukket. Dette er påkostet vin som vil bli enda bedre med minst fem år lagring og tåler nok så mye som 12-15 år på langs!! Dette er topp topp vin!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar